Péntekig kell befizetni a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást
2019. február 25. hétfő
Az év végi évfordulós kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással rendelkezőknek legkésőbb március elsejéig kell rendezniük az esedékes díjrészletet.
 

Fontos figyelni arra, hogy a március elseji határidő az összeg biztosítóhoz való beérkezését jelenti, azaz postai csekken szerdától már senki ne fizesse be az összeget, mert nem fog megérkezni. Péntek délelőttig az átutalás, azután zárásig az adott biztosító ügyfélszolgálati irodájában történő személyes befizetés a biztonságos megoldás. Ha egy biztosító a határidő lejártáig nem kapja meg az esedékes díjösszeget, a hatályos jogszabály szerint másnap már törölnie kell az adott szerződést.

Annak az ügyfélnek, akinek a díj nemfizetése miatt megszűnt a kötelező biztosítása, és nem köti meg azonnal újra azt a megszűnés napján, a fedezetlenség időtartamára fedezetlenségi díjat kell fizetnie. Ennek összege - a személyautó teljesítményétől függően - naponta 430-1030 forint lehet, teherautóknál meghaladhatja a napi 3400 forintot is. Ugyanannál a biztosítónál kell újra megkötni a szerződést, ráadásul visszamenőleg a türelmi időre járó díjat is ki kell fizetni, a választási lehetőség nélkül azonnal a teljes évre járó biztosítási díjösszeggel együtt.

A legsúlyosabb következmény az lehet, ha az ügyfél a fedezetlenség időszakában kárt okoz, ilyenkor neki kell ugyanis állnia a személyi sérülés esetén akár több tízmillió forintot is elérő kártérítést, ami könnyen életre szóló fizetési kötelezettséget jelenthet.

Forrás: KamaraOnline



Call Center: 06 1 585 8888 E-mail: info@eurorisk.hu
Minden jog fenntartva © 2013 Eurorisk
Utolsó frissítés: 2024.03.21
PoweredBy: SK Trend Kft